Skip links

ΜΑΡΜΑΡΙΣ

Νιώστε το πνεύμα της Ανατολής!

ΜΑΡΜΑΡΙΣ

Αναχωρήστε για ένα ταξίδι στο τουρκικό παραθαλάσσιο θέρετρο Μαρμαρίς.

5 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙΣ

  • Επισκεφτείτε δύο χώρες και δύο ηπείρους σε μία εκδρομή
  • Ψωνίστε σε χαμηλές τιμές σε μια τεράστια αγορά και επωφεληθείτε από τη νομισματική ισοτιμία
  • Δοκιμάστε τα νόστιμα τοπικά φαγητά και γλυκά
  • Δωρεάν γραφική περιήγηση με λεωφορείο και μοναδική πανοραμική θέα
  • Απολαύστε τη βόλτα σας στη ζωντανή μαρίνα της πόλης

ΜΑΡΜΑΡΙΣ

Το όνομα προέρχεται από την τουρκική λέξη mermer, ελληνική màrmaron (μάρμαρο) λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων μαρμάρου στην περιοχή και του εξέχοντος ρόλου του λιμανιού της πόλης στο εμπόριο μαρμάρου.

Το Μαρμαρίς σήμερα είναι μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις στις νότιες ακτές της Τουρκίας. Πριν από μερικές δεκαετίες ήταν ένα μικρό ψαροχώρι που εξελίχθηκε σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου. Με τα πολυάριθμα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα, υπάρχει πάντα κάτι ενδιαφέρον στην πόλη!

Οι δύο κύριες μαρίνες προσελκύουν μεγάλο αριθμό σκαφών και ιστιοπλοϊκών όλο το χρόνο. Η ομορφιά της φύσης, η μεσαιωνική γοητεία της παλιάς πόλης, η μοντέρνα αρχιτεκτονική, η πλούσια, νόστιμη κουζίνα, η πολύχρωμη ζωντανή αγορά με τα απολαυστικά αρώματα και τις δελεαστικές προσφορές από τους καταστηματάρχες, θα σας βάλουν στο κλίμα του ανατολίτικου πνεύματος του Μαρμαρίς.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΣ

Τα κύρια αξιοθέατα του Μαρμαρίς που δεν πρέπει να χάσετε, ειδικά αν επισκέπτεστε μόνο για μια ημέρα είναι το μεσαιωνικό Κάστρο στην κορυφή του λόφου που προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή! Η Παλιά Πόλη περιβάλλει το μέρος με τα μόνα παραδοσιακά σπίτια και κτίρια που έχουν απομείνει στο Μαρμαρίς και επέζησαν από τον σεισμό του 1957. . Για τους λάτρεις της ιστορίας, υπάρχει επίσης ένα μουσείο με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την Κνίδο, τη Ντάτσα και διάφορα ναυάγια.

Το Marmaris Bazaar είναι μια τυπική ανατολίτικη αγορά με πολλά καταστήματα που πωλούν αυθεντικά τουρκικά αναμνηστικά καθώς και ρούχα και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙΣ

Όταν βρίσκεστε στο Μαρμαρίς, πρέπει να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα. Εδώ, οι παραδοσιακές ανατολίτικες γεύσεις συναντούν τη διεθνή κουζίνα σε ένα συναρπαστικό μείγμα που δεν αφήνει κανέναν ανικανοποίητο. Επίσης, η αγορά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ψώνια, όπου θα βρείτε από πικάντικα μπαχαρικά μέχρι παραδοσιακά έργα τέχνης ή απολαυστικά γλυκά και λιχουδιές, σε τιμή ευκαιρίας! Η βόλτα στην Παλιά Πόλη και στον παραλιακό δρόμο του Μαρμαρίς είναι μια εμπειρία που θα σας αφήσει μόνο όμορφες αναμνήσεις. Είτε προτιμάτε να θαυμάσετε τα γιοτ που είναι αγκυροβολημένα κατά μήκος της προβλήτας, είτε να ψωνίσετε μέχρι τελικής πτώσεως, η μαρίνα είναι πάντα γεμάτη διασκέδαση. Υπάρχουν επίσης πολλοί μουσικοί που παίζουν ζωντανά σε όλη την προκυμαία και μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικά καφέ και εστιατόρια.

This website uses cookies to improve your web experience.
WhatsApp Helpdesk