Skip links

ΡΟΔΟΣ

Επισκεφθείτε μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της νοτιοανατολικής Ελλάδας.

5 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ ΡΟΔΟ

  • Μια μοναδική μεσαιωνική πόλη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα γοητευτικό λιμάνι στη Νέα Πόλη
  • Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και ο δρόμος των Ιπποτών, μια τεράστια ποικιλία από μουσεία και εκθέσεις
  • Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, η Ρόδος μπορεί να εμπνεύσει τη δημιουργικότητά τους
  • Τοπικό φαγητό και κρασί που προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ
  • Ατελείωτες δυνατότητες αγορών στην Παλιά και Νέα Πόλη

ΡΟΔΟΣ

Το νησί της Ρόδου, ένα πραγματικό στολίδι στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι ένα νησί που ισορροπεί τέλεια το μεσαιωνικό μεγαλείο ενός μακρινού παρελθόντος, με τη σύγχρονη ζωή. Η Ρόδος προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που έρχονται να θαυμάσουν μια υπέροχα διατηρημένη παραθαλάσσια μεσαιωνική πόλη, πολλές παραλίες και αρχαιολογικούς θησαυρούς τεράστιας σημασίας και να γνωρίσουν τη ζωντανή νυχτερινή της ζωή. Κανείς δεν επισκέφτηκε αυτό το νησί χωρίς να το ερωτευτεί.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Η πόλη της Ρόδου έχει πολλά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Η εμβληματική μεσαιωνική πόλη, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που δεσπόζει στο λιμάνι της Ρόδου είναι ένας προορισμός από μόνη της. Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες, ακολουθούμενες από την αρχαία Ροδιακή Ακρόπολη και το Θαλάσσιο Ενυδρείο στη νέα πόλη. Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την πόλη, η Κοιλάδα των Πεταλούδων και οι Επτά Πηγές είναι διάσημα αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς, ενώ η Λίνδος, γνωστή για την Ακρόπολή της, είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό που θυμίζει το νησιώτικο στυλ των Κυκλάδων. Και φυσικά, οι παραλίες της Ρόδου, η τέλεια ένωση της θάλασσας και της ακτής, εγγυημένα θα κλέψουν την καρδιά σας!

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Όταν βρίσκεστε στη Ρόδο, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Από μια βόλτα στον διάσημο δρόμο των ιπποτών μέχρι χαλαρές βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και την παραλιακή οδό της Νέας Πόλης, με τα κτίρια της ιταλικής περιόδου να περιβάλλουν το λιμάνι του Μανδρακίου.

Ή αν προτιμάτε το κολύμπι και τις καταδύσεις, η αγαπημένη παραλία για ντόπιους και επισκέπτες, η παραλία Έλλη, δεν βρίσκεται μακριά -μπορείτε να φτάσετε σχεδόν παντού μετά από μία σύντομη διαδρομή με τα πόδια!

Θέλετε να δείτε περισσότερα; Απλώς πάρτε τα hop on – hop off λεωφορεία για να εξερευνήσετε τα πιο σημαντικά μέρη της Νέας Πόλης.

Διασκεδάστε κάνοντας ψώνια ή εξερευνήστε τη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Αμέτρητα καταστήματα με διεθνείς επωνυμίες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα για κάθε γούστο, όλα περιβάλλονται από την μοναδική ατμόσφαιρα της Ρόδου που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!

This website uses cookies to improve your web experience.
WhatsApp Helpdesk